Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így altathatod könnyen kisbabádat

A kisbabák altatása talán az egyik legnehezebb dolog, hiszen nincs két egyforma csecsemő, ezáltal nincs két egyforma altatási rutin sem. Azonban a környezeti tényezők sokszor nagyobb szerepet játszanak a három év alatti gyermekek altatásánál, mint azt elsőre gondolnánk.

1. A komfortérzet biztosítása
Ahhoz, hogy kisbabád számára a megfelelő kényelmet tudd biztosítani, nagyon fontos, hogy lágy tapintású, lélegző anyagokat válassz a kiságyba. A természetes alap és töltetanyag szintén ezt a lélegző érzetet segíti elő. Ellenőrizd, hogy a matraca megfelelően támasztja-e a gerincét.

2. Réteges öltözködés, ideális hőmérséklet
Fontos, hogy a babaszobában éjjel ne legyen túl hideg vagy túl meleg. Az ideális hőmérséklet 16-20 fok között van, így az ágyneműk rétegzésénél is erre a hőfokra érdemes odafigyelni. A súlyos rétegek helyett érdemes ilyenkor is inkább a lengébb pamut anyagokra koncentrálni, amelyeket hidegebb éjszakák esetén könnyen tudsz rétegezni. 

3. Könnyű tisztíthatóság
Azt talán mondanunk sem kell, hogy a kisbabák ágyában éjjel is előfordulhatnak kisebb-nagyobb “balesetek”. Az ilyen alkalmakra érdemes olyan védelmet biztosítani, amely pillanatok alatt kicserélhető, könnyen mosható, akár naponta többször is, szellőztetése pedig szabad levegőn, napfényen is megoldható. Erre nyújtanak kiváló megoldást a magas hőfokon is mosható protectorok, amelyeket párnára és matracra is lehet alkalmazni.

Még több baba termékért kattints ide.

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyermekeknek Bébi ágynemű

Keresés