Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Pehely, toll, esetleg szintetikus? Melyiket válasszam?

Az igazán pihentető alvás a megfelelő paplan kiválasztásánál kezdődik. Számos természetes és szintetikus töltetű ágynemű között válogathatunk - éppen ezért nehéz különbséget tenni a különféle tulajdonságú termékek között és jó döntést hozni.

Cikkünkben összegyűjtöttük a természetes és a szintetikus töltetek legfőbb előnyeit és hátrányait.

 

Természetes  töltetek:

 

A természetes töltetek közé soroljuk a tollal és a pehellyel töltött paplanokat és párnákat. Ezek legnagyobb előnye, hogy nagyszerű hőtartó képességgel rendelkeznek, miközben gondoskodnak a kiváló szellőzésről, légáteresztésről is. Így a komfortérzetet tekintve a legjobb választásnak bizonyulnak. Kivéve persze a természetes anyagra érzékenyek esetében, akiknél allergiás reakciót válthatnak ki, így kénytelenek szintetikus töltetű ágyneműt választani.

Ugyan magasabb árrakkal rendelkeznek, mint szintetikus társaik, de ezzel együtt jóval hosszabb élettartamra is lehet számítani esetükben - így ár-érték arányban kedvezőbb opciót jelentenek.

Ugyanakkor tisztításuk bonyolultabb, nagyobb odafigyelést, valamint gyakori szellőztetést igényelnek. A legtöbb esetben nem is moshatók háztartási körülmények között, kizárólag szakember által tisztíthatók. A paplanok megfelelő tisztításáról bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

A félpehely és tollpaplanok esetén viszonylag nehezebb súllyal is kell számolni a töltet tömörsége miatt.

 

Szintetikus töltetek:

 

Szintetikus anyagokat többféle formában használunk ágynemű tölteteként: golyóként, szálként, illetve habként is. A műszállal szemben kialakult előítéletek miatt sokan óckodnak tőle, pedig számos esetben jelent kiváló megoldást és nyújt kényelmes pihenést.

Nagy előnyük, hogy pihe-puha tapintású, könnyű érzetet nyújtanak. Kiváló megoldás allergiával küzdők számára, amennyiben 90 fokon is mosható terméket választanak.

Otthoni körülmények között is könnyen tisztíthatók, alacsony fokon mosógépben moshatók. Alacsonyabb áron és egyszerűbben beszerezhetők, ugyanakkor rövidebb élettartam jellemzi őket.

Szellőzést tekintve kedvezőtlenebb légáteresztő képességgel bírnak, mint a természetes töltetű paplanok.

Webshopunkban mind természetes, mind szintetikus töltettel rendelkező termékeket találsz. A különösen érzékeny bőrű, allergiával küzdő vásárlóinknak javasoljuk, hogy 'antiallergén' termékeink között válogassanak.

Keresés