Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

5 tipp, hogy alvásod valóban pihentető legyen

Azzal talán tisztában vagyunk, hogy a kialvatlanság mennyi egészségügyi problémának és stressznek lehet a forrása, azonban azt csak kevesen tudják, hogy az igazán pihentető alváshoz, már jó előre gondolkodva kell kialakítanunk esti rutinunkat.

Vigyél rutint alvásodba!
Mindenekelőtt azt fontos tudni, hogy az igazán relaxáló alváshoz, érdemes egy rendszeres életritmust kialakítani, tehát nagyjából egy időben lefeküdnünk minden nap. Ez a fajta ciklikusság sokat segít azon, hogy szervezetünk már alapvetően felkészülten várja az alvás időszakot, így a hormonháztartásunk és anyagcserénk is könnyebben billen helyére.

Felejtsd el a világító képernyőket!
Sokan állítják, hogy a televízió hallgatása, vagy éppen mobiltelefonjuk nyomkodása közben könnyebben szenderülnek álomra, azonban ez becsapós lehet. A mozgó, vibráló képeket ugyanis agyunk teljesen máshogy fogadja be az alvás előtti időszakban, így amikor szervezetünknek mély alvásra lenne szüksége, ezek az eszközök csak tovább fokozzák a napközben stresszt.

Gondold végig, Neked mire van szükséged!
Ahhoz, hogy összeszedd, pontosan milyen termékekre van szükséged a pihentető alváshoz, azokat a szempontokat is érdemes figyelembe venned, amelyek az életkorodból vagy egészségügyi állapotodból fakadnak. Gerincproblémák esetén például érdemes keményebb matracot választanod, míg például a kismamáknak kifejezetten ajánljuk a támpárnákat is. Tartós fekvőbetegek számára ajánljuk a légáteresztő protectorokat, refluxos betegek számára pedig a keményebb párnákat.

Vedd figyelembe hálószobád adottságait!
Ahány hálószoba, annyi különböző igény. A megfelelő ágynemű kiválasztásakor fontos figyelembe venned, hogy milyen hálószobád fekvése, reggel honnan érkezik a fény, milyen a fűthetősége a téli hónapokban, illetve nyáron mennyire tud lehűlni a forró éjszakák során, és természetesen, hogy hogyan tudod szellőztetni. Az ágynemű alapanyagát, vastagságát és annak töltetét már célszerű ezekhez a szempontokhoz igazítani.

Csak a tökéletessel elégedj meg!
Talán nem is gondoltad volna, de mind az ágykeret típusa, mind a matrac, az ágyneműk és a huzatok, olyan termékek, amelyek eleve meglévő adottságait együtt kell kezelni. Egy jó minőségű ágynemű szettbe nem csak azért érdemes beruházni, mert rövid távon sokkal pihentetőbbé teszi az alvást, de azért is, mert hosszú távon sokkal tartósabb használatot biztosít, mint olcsóbb társai.

Webshopunkban számos megoldást találhatsz egyéni preferenciáidra, az egyes termékek mellett pedig azt is leírjuk, kiknek, és milyen esetekben ajánljuk őket. Vásárlásod során igyekezz szem előtt tartani a fenti szempontokat, hogy a legjobb lehetőséget tudd kiválasztani!

Tartalomhoz tartozó címkék: Alvás tippek Ágynemű Paplan

Keresés