magyar english
0 db termék, összesen 0 Ft
Nyitóoldal Cégünkről Szolgáltatásaink Ajándékötletek Szállodáknak Kórházaknak Partnereink Kapcsolat

Peter's Paplan Kft. az 1930-as évek elején

A cég melynek bemutatkozását a "kezében tartja” egy több mint 80 éve részese már a magyar paplangyártás történetének. Sok régi hagyomány, érték jellemzi ezért históriáját és tevékenységét.

Köves VilmosA hajdani életfelfogás része volt az is, hogy a mesterségbeli tudás a szakma szeretete és megbecsülése apáról fiúra szállt. Büszkén állítjuk, hogy cégünk ennek a szép és hasznos hagyománynak lelkes követője.

Köves Vilmos 1931-ben szerezte meg paplankészítő mesterlevelét, majd a hajdani Tehel és Tuschak manufaktúrából kiválva 1947-ben szerény körülmények között indította útra vállalkozását. Ma fia, Köves Péter vezeti a mára Peter's Paplan Kft-vé vált egykori kisipari vállalkozást.

Napjaink gazdasági és szakmai követelményeit szem előtt tartva, a Peter's Paplan Kft. kilépett a családi vállalkozások köréből. Sikerét a magyar piacon, a korábban megszervezett jó hírneve mellett, dinamikusan fejlõdõ export tevékenysége is bizonyítja.

A felhasznált anyagok nagy részét a cég saját üzemében, maga dolgozza fel (toll, műszál, gyapjú, polyester golyó).


A Peter's Paplan Kft. a napjainkban

A budapesti székhelyű cég termelő üzeme Maglódon található. A saját tulajdonban lévő létesítményben 3700 m2-es csarnokrendszerben folyik a termelés, mely körülbelül harminc embernek biztosít megélhetést.

A cég technológiai működése, a kis- és közepes üzemeknek megfelelően, a gyártási folyamat teljes vertikumát - az alapanyag-előállítástól a kész termékig - magában foglalja. A magas technológiai színvonal és a több évtizedes szakértelem egyedülállóan biztosítja az új minőségi követelményeknek (EU, ISO) való megfelelést, összhangban az egészségügyi előírások betartásával.

Itt készítik a műszál és gyapjú paplanok tölteteit, valamint a kevert kárpitos-töltetnek használt szivacs/gyapjú, valamint szivacs/polyester tölteteket is.Paplanvarroda


Gépeink, az úgynevezett darabos steppelők, amelyekkel kis sorozatú termékeket, különleges egyedi darabokat lehet az eltérő varrási programokkal, jó minőségben és rövid idõ alatt előállítani. Üzemünkben ötvözzük a hagyományos technológiai elemeket a mai kor igényeivel. Bármikor képesek vagyunk régmúlt idők paplanjait előállítani, különleges formákat varrni vagy bármely egyedi igényt teljesíteni. A nálunk megvarrt paplanok biztos pihenést jelentenek a kisgyermekek és a felnőttek számára egyaránt.


A paplanvarroda mellett hagyományos technológiával, manufakturális módszerekkel is készítünk paplanokat, speciális díszpárnákat, ágyneműket, valamint különböző természetes alapanyagú matrachuzatokat.Tollfeldolgozó üzem


A felhasználandó toll mosása, fertőtlenítése, szortírozása és atkamentesítése történik ebben az üzemben. A tollosztályzó-, valamint a tollmosó gépeink munkaminősége megfelel a legszigorúbb egészségügyi előírásoknak is.

Tollszortírozó gépünk alkalmas a toll és pehely súly szerinti különválogatására. Ezt a folyamatot előzi meg a toll tiszítása, amely lehetőséget teremt arra, hogy csak atkamentesített, tiszta tollat és pelyhet használjunk fel töltetként termékeinkben.


Kártoló üzemrész


A kártoló üzemben történik a gyapjú és műszál alapanyagok előállítása, valamint feldolgozása paplan-, és párnatöltetté.

Nyitóoldal
| Cégünkről
| Útmutató
| Vásárlási feltételek
| Adatvédelem
| Kapcsolat
| Hírlevél leiratkozás
1132 Bp, Kresz Géza u. 21. | Tel.: +36 (1) 314 0361 | E-mail: peterspaplan@peterspaplan.hu
webáruház-készítés: www.shopmasters.hu copyright 2011 - 2019 ©   peterspaplan.hu  -  minden jog fenntartva!